Komplett elektro logo
« Startpris 163.000,- for 20 solcellepanel. Spar inntil 47.500,- i Enovastøtte.

Startpris 163.000,- for 20 solcellepanel. Spar inntil 47.500,- i Enovastøtte.

Publisert

Solceller er en investering, både på kort sikt og lang sikt. Solen er den største energikilden vi har og sola skinner mer enn du tror – til og med i Norge.

Enovastøtte

Visste du at du kan få inntil kr 47.500  i støtte ved å investere i solceller på egen bolig? Her får du hele kr 7500,- i grunnstøtte, i tillegg til kr 2000,- per installert kW (kilowatt) helt opp til 20 kW. Støtten utbetales av Enova. Les mer om støtten under.

Les mer om Enovatøtte

  • Som forbruker har du krav på støtte til solceller
  • Du kan få støtte både hjemme og på hytta.

Solceller er en investering i boligens verdi

Solceller er en investering i boligens verdi. En fersk studie fra Sveriges Lantbruksuniversitet viser at et anlegg til 115 000kr gjennomsnittlig vil øke boligens verdi med 131 000kr. Ref. Hvor mye mer blir huset verdt med solceller? På toppen av dette kan Enovastøtte og strømbesparelser gi deg en svært gunstig situasjon. 

Skissering av ett eksempelanlegg

Dersom du vurderer solcelleanlegg på akkurat din bolig bør du beregne ca. 163.000,- inkl. mva. kr for et anlegg på 20 paneler (a400 watt pr panel) ferdig installert overliggende på en takflate med takstein eller eventuelt flatt tak. Dette betinger maks 22 gr takvinkel. Dersom du ønsker et større anlegg kan det som et utgangspunkt regnes 6100,- pr. panel utover pakkeløsningen skissert over.

Stillas kommer i tillegg.

Komplett Elektro anbefaler å dekke størst mulig del av taket ved en installasjon. Et solcelleanlegg mellom 28-40 paneler er ofte et fornuftig valg for en enebolig.

Anlegget skissert ovenfor gir en effekt på 8000 watt og vil gi deg en vesentlig årsproduksjon på ca. 6-8000 kWh avhengig av husets beliggenhet og takvinkel. For en familie i en bolig på 120 kvadratmeter som bruker strøm som oppvarming, er dette de tre største strømpostene.

  • Oppvarming av boligen: 14 400 kWt per år
  • Oppvarming av vann 3600 kWt per år
  • Belysning 2800 kWt per år

Solceller kan hjelpe deg å dekke disse behovene.

  • Du får betalt for strømmen du ikke bruker selv.                                                                                           
  • Du produserer ren og billig energi i mange år fremover                                                                         
  • Gjennomsnittlig vil man få tilbakebetalt anlegget direkte i boligprisvekst: Otovo

Prisene over er kun et veiledende estimat og tillegg kan forekomme, ta kontakt for en komplett prisvurdering på ditt tak.

Vi har levert anlegg fra 12 til 160 paneler og kan gi deg råd om det noe du lurer på. Ring eller send oss en mail om du ønsker en befaring.

Hva skjer med strømmen jeg produserer?

Vi tegner og beregner ditt tak i et simuleringsprogram kalt PV sol. I denne rapporten legger vi inn ditt normale strømforbruk og ut i fra dette simuleres hvor mange Kwh som må selges pr år og pr mnd.

Alt dette kommer frem i rapporten.

Du kan selv velge din strømleverandør. Eks Tibber kjøper din strøm til gjeldende spotpris. Fjordkraft har en strømkjøpsavtale som de kaller solkonto ( les mer her) https://www.fjordkraft.no/solcellepanel/direkte-oversikt-i-solkonto/

En rapport fra anlegget på bildet kan lastes ned her.

 

 

«